Apple, Telefoons

Het verschil tussen een iPhone 12 en iPhone 13

Animatievideo laten maken

In grote lijnen ziet het model het hetzelfde uit. Het ontwerp is identiek. Ze hebben beiden een glazen achterkant, een metalen band om het toestel heen, allebei de telefoons zijn waterbestendig en kunnen tot wel zes meter diep onderwater. Het is dus voor de klant een moeilijke keuze op het eerste gezicht, maar als je je gaat verdiepen in de verschillen kom je er hopelijk snel uit welke telefoon het beste bij jou past.

Verschillen in design

Het design is zoals eerder verteld identiek, maar er zijn toch wat verschillen te zien. De iPhone 13 is iets minder dun dan de iPhone 12. De iPhone 12 is namelijk 7,4 millimeter en de 13 is 7,65 millimeter dik. Dit verschil is zo klein dat je dit verschil bijna niet opmerkt en eigenlijk beter kunt verwaarlozen. Daarnaast is het ook weg te denken, omdat de camera van de iPhone 13 dikker is geworden en de batterij groter. Dit zorgt ervoor dat de camera betere foto’s kan maken dan de iPhone 12. Ook gaat de duur van de batterij langer mee hierdoor. De resolutie, de schermgrootte en de technologie van het scherm zijn hetzelfde. Uiteindelijk heeft de iPhone 13 een beter scherm ten opzichten van de iPhone 12. Dit komt doordat de makers de notch van de telefoon kleiner hebben gemaakt en de technologie van Apple is ontwikkeld. De technologie zorgt voor een beter kleur contrast en een hogere helderheid.

Specificatie verschillen

Beide telefoons zijn een van de snelste telefoons die er zijn. De Bionic-chipset van de iPhone 12 heeft een maximale rekenkracht van 3.1 GHz. De iPhone 13 heeft daarentegen een snellere en zuinigere chipset. De chip is 50% sneller dan die van anderen en de grafische prestaties 30% sneller. Naast de chip is het besturingssysteem van de versie 13 een versie verder geüpdatet en de opslagcapaciteit is anders. Bij de iPhone 12 kun je kiezen uit 64, 128 en 256 GB. Bij de 13 kun je standaard 128 kiezen. Daarnaast bezit die ook over de keus 256 en 512 GB.

Verschil in Camera’s

Op papier zijn de twee telefoons hetzelfde. Ze bezitten allebei over twee camera’s met een megapixel van 12 aan de achterkant. En een 12 megapixelcamera aan de voorkant van de telefoon. Het verschil zit in de volgorde van de cameraopstelling. Bij de iPhone 12 zitten de twee camera’s onder elkaar en bij de iPhone 13 diagonaal. Dit is vanwege de shift-technologie die is toegepast. De beeldstabilisatie is hierdoor beter waardoor er scherpere foto’s zijn te maken met de telefoon. Met de iPhone 13 kun je dus beter een Animatievideo laten maken dan met een iPhone 12. Dit vanwege dat de video’s hierdoor ook scherper en minder bewogen zijn dan normaal. Alles is direct Instaproof en canvas waardig. Daarnaast heeft de iPhone 13 een verkleint scherpdiepte en verlengt automatisch de focus in de video’s. Dit doet die zowel tijdens als na het filmen. Deze functie heet de filmmode wat de iPhone 12 niet heeft.

Lees ook:  Introductie van de eerste iPhone
author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts