Nieuws, Telefoons

Top 5 smartphones met de beste camera van 2021

instagram follower

Welke smartphone de beste camera heeft is voor iedereen anders, aangezien we onze camera allemaal anders gebruiken. Wil je een camera hebben met extreme zoomkwaliteiten? Dan is de Samsung Galaxy S21 Ultra iets voor jou. Of wil je een camera die makkelijk in gebruik is? Dan is de iPhone 12 pro Max iets voor jou! Wil jij toch liever een camera die foto’s maakt van hoge kwaliteit, die jij aan je Instagram followers kunt tonen? Dan is de Huawei Mate 40 Pro iets voor jou.

Het kiezen van een smartphone, met een camera die bij jou past, kan nogal lastig zijn. Vandaar dat wij een lijstje hebben gemaakt met de 5 beste smartphone-camera’s. Niet elk model zal even goed bij jou passen, daarom hebben we de sterke punten van elk toestel op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra is goed, maar nog niet heel erg spectaculair. De Samsung Galaxy S21 Ultra is dat gelukkig wel.

Zoals vrijwel alles van de S21 Ultra, is ook het camerablok high-end, met een primaire 108MP f/1,8 camera, een 12MP f/2,2 groothoekcamera en maar liefst twee fotocamera’s. Beide zijn zogeheten: 10MP camera’s, maar in verschillende diafragma en zoom. De een heeft een f2,4 diafragma en 3x optische zoom. Terwijl de ander een f/4,9 diafragma heeft met 10x optische zoom.

De foto’s die met de S21 ultra worden gemaakt zijn van zo’n hoge kwaliteit, dat we de S21 ultra hebben uitgeroepen tot beste camera-smartphone. Door de bizar goede zoomkwaliteiten en de sterke 40MP frontcamera hebben wij de S21 Ultra uitgeroepen tot de beste camera-smartphone.

Huawei Mate 40 Pro

De Huawei Mate 40 Pro is niet terug te vinden op lijstjes van de beste smartphones. Toch is de camera die het toestel heeft van uitstekende kwaliteit. De primaire 50MP f/1,9 camera wordt bijgestaan door een 12MP f3,4 periscopische camera met 5x optische zoom, en een 20MP f/1,8 groothoekcamera.

Aan de voorkant is eveneens een zeer degelijke 13MP f2,4 frontcamera te vinden. Deze wordt bijgestaan door een Time-of-flight-sensor die op geavanceerde wijze diepte kan meten.

In de camera-app van Huawei zijn tal van fotomodi aanwezig. Hierdoor heb je genoeg keuze bij het zoeken naar de leukste instellingen voor het ideale plaatje.

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max is niet de beste smartphone, maar wel de beste camera-smartphone. Hij is uitgerust met een 12MP f1,6 hoofdcamera, een 12MP f2,2 telefotocamera (met 2,5x optische zoom), een 12MP f2,4 ultragroothoekcamera en zelfs een LiDAR-scanner, die er voor zorgt dat je portretfoto’s kunt maken met weinig licht.

In feite heeft de iPhone 12 Pro Max ’s nachts (of bij weinig licht) de minste problemen bij het maken van foto’s. Doordat deze een grote sensor bevat, die veel licht kan opvangen.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra heeft hele sterke camera’s en daarvan valt de telefotocamera het meeste op. Dit is een 12MP f/3,0 camera met 5x optische zoom en 50x digitale zoom.

Terwijl de telefotocamera het hoogtepunt is, presteren de Samsung Galaxy Note 20 Ultra’s 108MP f/1,8 hoofdcamera en 12MP f/2,2 ultragroothoekcamera ook uitstekend.

Lees ook:  Geld verdienen via je telefoon

De Note 20 Ultra’s camera is ook ongelooflijk gemakkelijk en handig in gebruik. Ze komen met extra’s zoals 8K video en Single Take modus, die een heleboel foto’s en video’s maakt in een keer, met behulp van verschillende lenzen en modi.

OnePlus 9 Pro

Een smartphone van OnePlus is in veel top lijstjes niet te vinden. Hoewel de OnePlus 9 Pro niet bovenaan te vinden is in dit lijstje, is dit wel veruit de beste camera-smartphone die de fabrikant ooit heeft uitgebracht.

De OnePlus 9 Pro is uitgerust met een 48MP f1,8 hoofdcamera, een 8MP f2,4 telefotocamera (met 3,3x optische zoom), een 50MP groothoekcamera en een 2MP monochroom camera om zwart-wit foto’s de maken van hoge kwaliteit. Van alle camera’s is de groothoeksensor het meest opvallend. Er zit een freeform-lens in het design, waardoor het visoog effect (kromme hoeken) slechts minimaal is.

Hoewel de OnePlus 9 heel veel mogelijkheden biedt om foto’s perfectionistisch te kunnen bewerken, kun je in de automatische modus ook bijzonder mooie foto’s maken. Je kunt video’s opnemen in maximaal 8K. Onderaan de streep is de OnePlus 9 Pro een goede all-rounder.

Vond je dit een interresant artikel? Dan vind je dit misschien ook leuk!

author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts