Samsung, Telefoons

Verschil tussen iPhone en Samsung

verschil tussen

Waarschijnlijk een van de grootste discussies, als het aankomt op het kiezen van een mobiele telefoon is: iPhone of Samsung? Aan de ene kant staan de fanatieke iPhone gebruikers, die vaak dan ook volledig iPhone georiënteerd zijn. Het hebben van een macbook, airpods en een iPhone kunnen bij deze Apple fanaten vaak niet missen. Dit is overigens ook makkelijker, omdat al deze producten op hetzelfde besturingssysteem draaien. Mensen die kiezen voor Samsung zijn vaker iets gericht op wat zei zeggen kwaliteit. Samsung heeft meer handelingen op hun mobiele telefoon. Over het algemeen wordt gezegd dat het besturingssysteem van Apple makkelijker is, maar dat het systeem dat Samsung gebruikt een stuk gebruiksvriendelijker is. Jij mag zelf de conclusie trekken of dit inderdaad het geval is. Wij zijn hier niet om een kant te kiezen, maar simpelweg om je te informeren.

Android

Zoals we waarschijnlijk allemaal weten is het besturingssysteem van Samsung Android. Android maakt gebruik van Dropbox, die dient als opslagplek. Android is een stuk toegankelijk, omdat vrijwel alle andere mobiele telefoons, buiten iPhones, allemaal gebruik maken van Android. Ook computers en laptops, draaien allemaal op Android. Mocht je dus inderdaad eenmaal gebruik maken van Android producten, is het vaak ook handig op bij Android te blijven, omdat het hierdoor makkelijker is om informatie om te zetten van het ene apparaat naar het andere.

IOS

IOS is het besturingssysteem dat is verbonden aan alle producten van Apple. Geen andere merken maken gebruik van dit besturingssysteem. De reden hiervoor is het ontwerpen van IOS door Steve Jobs voor de iPhone specifiek. Het is Apples handelsmerk. Apple heeft een eigen netwerk gecreëerd waarbij het ontwerp anders is voor sommige misschien makkelijker te gebruiken. IOS maakt gebruik van iTunes, Apple store en nog een heleboel andere exclusieve apps voor dit besturingssysteem.

Conclusie

Of je nu liever gebruik maakt van een Samsung telefoon met Android, waar je gebruik kan maken van widgets en een heleboel andere functies, of dat je toch liever iets strakker model aantrekkelijker vindt, beide merken zijn ver gekomen in de wereld van de smartphones. Beide concurreren op een hoog level met elkaar en hebben ook functies die de ander niet bezit, waardoor je waarschijnlijk vindt dat de een beter is dan de ander.

Benieuwd naar meer blogs rondom verschillen-tussen? Neem dan een kijkje op de website verschil-tussen.nl en laat je informeren over uiteenlopende onderwerpen.

Lees ook:  Laat jij vaak je telefoon vallen? Bekijk deze tips!
author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts