Accessoires, Telefoons

Mobiel wel of niet draadloos opladen in de auto?

autotransport-oosterhout

Steeds vaker zijn er mobieltjes met Qi-ondersteuning. Met draadloos opladen laad je de mobiel op zonder een kabel te gebruiken. Dit heeft in de auto zo zijn voordelen en zijn nadelen. Wil je weten of draadloos opladen wat voor jou is, omdat je al zit te kijken naar mogelijke oplaadstations bijvoorbeeld? Lees hier dan over de voor- en nadelen van draadloos opladen in de auto. 

Wat heb je nodig voor draadloos opladen? 

Bij draadloos opladen heb je alleen een draadloze lader nodig. Dat is namelijk de zender. Daarnaast heb je dus een telefoon met Qi ondersteuning nodig. Dit is de ontvanger. Op deze manier heb je dus een overdracht tussen het oplaadstation en de mobiel. 

Hoe werkt het? 

Draadloos opladen gaat met behulp van elektromagnetische spoelen. Er zit een spoel in de lader en in je mobiel, mits je mobiel dus iQ ondersteuning heeft. De oplader creëert een magnetisch veld tussen de mobiel en de oplader. De spoel uit je mobiel zet dit magnetisch veld om in energie. Daarmee krijgt de batterij van je mobiel dus stroom. 

Autotransport Oosterhout over de voor- en nadelen draadloos opladen 

Natuurlijk begrijpen we bij Autotransport Oosterhout dat het in de auto ideaal is om draadloos op te laden. Het komt namelijk nog wel eens voor dat wij bij Autotransport Oosterhout een telefoontje krijgen of we een oplaadsnoer in de auto hebben gezien. Nog een voordeel is dat opladen en gebruiken tegelijkertijd niet kan. Dat scheelt toch al sneller aan ongelukken op de weg. Ook al mogen mensen alleen handsfree de mobiel gebruiken in de auto, je ziet toch dat mensen daar niet altijd naar luisteren. Verder is een mobiel in de auto een behoorlijke afleiding en dat maakt de kans op ongelukken ook gewoon wel groter. 

oosterhout-autotransport

Een oplaadstation ziet er natuurlijk ook nog een stuk netter uit dan een snoertje. Wel is in het de auto een nadeel dat het draadloos opladen toch vaak wel langer duurt. Langer dan het opladen via bijvoorbeeld de sigarettenaansteker in de auto, aldus Autotransport Oosterhout. Maar als je een lange rit hebt, dan kun je de mobiel nog genoeg opladen.  

Lees ook:  6 gadgets voor je smartphone die je moet hebben!
author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts