Apple, Telefoons

De Apple iPhone

free publicity

Iedereen is wel bekend met het Apple merk, je hebt ze alvast al eens in de schappen gezien of je gebruikt er zelf een. De Apple iPhone is een wereldwijd bekend merk dat zeer goed verkoopt en erg bekend is, zowel jong en oud maken er gebruik van. De Apple iPhone is vooral bekend omdat het de eerste smartphone was die gemakkelijk te gebruiken is. Ook is dit merk bekend om zijn verschillende modellen en kleuren waar je uit kan kiezen, elk model wordt in een zowel kleine als grote versie uitgebracht.

Introductie

Elk jaar komen er nieuwe modellen van de iPhone op de markt, dit gebeurt vaak in de maand september. Natuurlijk wanneer er een nieuw product op de markt komt moet deze ook geïntroduceerd worden aan de wereld zodat iedereen op de hoogte is van het nieuw product en deze alvast vooraf kan bestellen zodat wanneer het product te koop is zij gegarandeerd een iPhone op tijd in handen zullen hebben.

Apple introduceert nieuwe producten door een eigen Apple event te organiseren. Tijdens dit event wordt er uitgebreid verteld over het product, de nieuwe specificaties en waarom het beter is dan de vorige modellen.

Publiciteit

Apple zorgt deels zelf voor hun publiciteit en maakt op een subtiele manier gebruik van advertenties, het zijn niet echt advertenties, maar de producten worden op een unieke manier voorgesteld en getoond. Apple doet niet echt aan free publicity noch aan een marketingbudget. Apple betaald bedrijven om hun producten te promoten.

Wanneer gsm-operatoren willen laten weten dat ze iPhones verkopen, dan moeten ze zelfs Apple betalen om toestemming te krijgen om dit te doen.

Op de dag van de productlaunch zorgt Apple dat er maar een bepaalde voorraad is van de producten, hierdoor gaan er mensen zelfs aan de deuren kamperen om een exemplaar te krijgen. Doordat klanten alles eraan doen om een exemplaar te pakken te krijgen trekt dit de aandacht van de media en zorgt dit automatisch voor free publicity.

Lees ook:  Green interior design inspiration
author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts