Apple, Telefoons

Introductie van de eerste iPhone

iPhone

Het jaar is 2022, je bent op vakantie en je bent foto’s aan het schieten met de nieuwste iPhone, want een dure camera heb je tegenwoordig niet meer nodig. Je telefoon doet nu al het werk voor je. De mooiste vakantiekiekjes komen voortaan uit een klein apparaat in je handen. Alles wat je wil weten is voortaan in een paar seconde te vinden op het internet. Berichtjes naar je vrienden verzenden door middel van een app is de norm. Shoppen, spelletjes spelen, bankieren en nog veel meer is allemaal op één iPhone mogelijk. Ondertussen hebben we vorig jaar de iPhone 13 welkom gehete en zijn we alweer aan het uitkijken naar de nieuwe iPhone 14 die rond september 2023 geïntroduceerd zal worden. Maar natuurlijk heeft Apple een hele weg af moeten leggen, om tot dit punt te komen. Ondertussen hebben we al 23 modellen van de iPhone verslonden. Maar het is natuurlijk allemaal ergens begonnen en daarvoor brengen we je terug naar het jaar 2007.

Introductie

De eerste aankondiging van de eerste iPhone gebeurde op de historische dag: 9 januari 2007 tijdens de MacWorld Conference & Expo. Voor de conferentie werden er al geluiden verspreid dat dit een revolutionaire presentatie zou worden. Hier was niks over gelogen. De CEO van Appel, Steve Jobs, kondigde namelijk met zijn briljante presenteer skills het nieuwste mobiele toestel aan: de iPhone 2G. Steve Jobs sprak de woorden uit dat er drie toestellen geïntroduceerd zouden worden. Namelijk, de iPod, een mobiele telefoon en een baanbrekende internet communicator. Hij legde de nadruk op alle uitvinden, maar kwam even later tot het speciale moment waar hij de iPhone introduceerde waar alle drie deze functies in verborgen zaten. Dit nieuwe toestel bevatte het nieuwe mobiele besturingssysteem OS. De iPhone 2G was één van de eerst toestellen met touchscreen. Dit waren we voorheen nog niet gewend, of hadden we hier überhaupt over nagedacht. Apple werd en bleef hierna een van de beste en populairste telefoons ter wereld.

iPhone 2G

Wat kon deze telefoon nu allemaal precies? Ten eerste, werd deze telefoon uitgebracht met twee verschillende telefoonopslagen: 4 en 8 GB. Tegenwoordig is de opslag van 64GB bij Apple al weggevallen, omdat dit over het algemeen te weinig opslag is voor de zware apps die wij willen downloaden en worden er al iPhone modellen uitgebracht die een opslag bevatten van 1TB. Het was mogelijk om op deze telefoon muziek te luisteren, internet te gebruiken en te bellen. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot de iPhone die we op de dag van vandaag kennen.

Vond je het leuk om deze blog te lezen ben je op zoek of geïnteresseerd in informatieve blogs. Neem dan een kijkje op wistjedatweetjes.nl waar je heleboel leuke uiteenlopende informatie en feitjes kan lezen.

Lees ook:  Top 5 smartphones met de beste camera van 2021
author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts