Nieuws, Telefoons

Handig je telefoon in de auto opladen

spanningsomvormer

De smartphone is niet meer weg te denken uit het moderne leven. Bij menigeen komt ie ‘s ochtends al tevoorschijn voordat ze zijn opgestaan. Op werk checken velen meerdere keren hun notificaties.

En ook in de auto is de telefoon niet meer weg te denken. Hoewel het te veel gebruiken van een telefoon in het verkeer gevaarlijk kan zijn, zijn er ook genoeg legitieme redenen om de telefoon in de auto te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hoe vroegere navigatieapparaten van Tomtom en Garmin zijn vervangen door Google en Apple Maps.

Spanningsomvormer voor in de auto

Een probleem waar velen tegen aanlopen is dat de telefoon snel leeg is. Hoewel accu’s met de jaren steeds beter zijn geworden, is het vaak niet praktisch of überhaupt niet mogelijk om je telefoon constant in het stopcontact te moeten doen. En hoewel powerbanks met een flink vermogen ook erg betaalbaar zijn, is dit vaak ook een onhandig gedoe.

Een handige oplossing is om standaard een oplaadkabel in de auto achter te laten. Voor de iPhone-gebruikers zal dit iets prijziger zijn dan de verschillende USB-kabeltjes die Android-telefoons gebruiken, maar voor iedereen is dit een goed betaalbare oplossing voor een alledaags probleem.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden is dat telefoons worden opgeladen op basis van de gelijkspanning die een USB-poort standaard levert. Als je je lader in het stopcontact steekt, zit daar al een omvormer in die de wisselstroom van het stopcontact omzet naar gelijk gelijkstroom. In de auto is het voltage dat uit de plug die oorspronkelijk is bedoeld als sigarettenaansteker, te laag om direct als stopcontact te kunnen fungeren. Daarom is het belangrijk om er een sigarettenplug in te doen met ingebouwde spanningsomvormer, zodat deze een gelijkspanning van 5V (volt) levert.

In veel (web)winkels zijn dit soort pluggen te koop. De begeleidende informatie op de site of de verkoper in de winkel kan je hier meer over vertellen.

Lees ook:  Hoe maak je een goed filmpje met je smartphone?
author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts