Nieuws, Telefoons

Waarom je niet moet bellen achter het stuur

rijschool rijen

Veilig deelnemen in het verkeer lijkt nogal een subjectieve opvatting. Wat voor de een onveilig is vindt de ander weer helemaal veilig. Een zo’n onderwerp is handsfree bellen. Volgens de een echt een uitkomst, volgens de ander totaal overbodig. Toch staat veiligheid altijd voorop, dit vinden ze ook bij Rijschool Rijen.

Veilig deelnemen aan het verkeer

Bij rijschool Rijen, en bij veel andere rijscholen staat veiligheid voorop. Rijles is er om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk veilig de weg op kunt. Daarom wordt er vaak gehamerd op de veiligheidsmaatregelen. Goed in alle spiegels kijken hoort daar onder andere bij. Maar wat ook duidelijk wordt geleerd is twee handen aan het stuur. Natuurlijk moet je soms schakelen waardoor je je handen niet aan het stuur kunt houden. Maar je bent ten alle tijden bezig met de auto en niet met andere dingen, zoals je telefoon.

Bellen achter het stuur

Sinds de komst van de smartphone is ook het aantal verkeersdoden gestegen. Steeds meer mensen gingen achter het stuur bellen of even een SMS sturen. Dit heeft gezorgd voor deze zorgwekkende stijging in verkeersdoden. Bellen achter het stuur met je telefoon in je hand is niet alleen onveilig, het kan je ook nog een boete opleveren.

Handsfree bellen

Het is dus heel belangrijk dat je twee handen vrij hebt om de auto te besturen en onder controle te houden. Toch vinden velen het niet erg om even te bellen. Je kunt nu toch handsfree bellen waardoor je beide handen beschikbaar hebt voor de auto. Toch is het bewezen dat ook handsfree bellen de kans op een ongeluk met vier keer vergroot. Je bent namelijk niet meer goed genoeg gefocust op de weg. Een klein stuurfoutje kan er dan al voor zorgen dat je bijvoorbeeld een fietser onderschept. Ook dit wordt bij rijscholen zoals rijschool Rijen steeds vaker duidelijk gemaakt. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat 97,5% van de mensen slechter rijdt als ze handsfree bellen. Dit terwijl de meeste mensen onterecht denken dat dit geen invloed heeft op hun rijgedrag. Het is dus belangrijk om iedereen bewust te maken van het gevaar dat handsfree bellen met zich mee neemt.

Lees ook:  Laat jij vaak je telefoon vallen? Bekijk deze tips!
author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts