Telefoons

Waar je oude telefoon inleveren?

waar-je-oude telefoon-inleveren

Een oud mobieltje kun je verkopen om te laten recyclen, maar je kunt hem ook inleveren voor geld of voor een goed doel. Je geeft er dus iets mee en het milieu is er ook mee gebaat. Allebei blij. Maar, wellicht heb je nog wel flink wat vragen zoals: waar kun je nu je mobieltje dan overal inleveren? Welke goede doelen kun je dan steunen en is het verkopen van je mobiel de moeite waard? 

Oude telefoon inleveren? Hier maak je goede doelen blij mee! 

smartphone-inzamelpunt

Er zijn diverse goede doelen waar je een mobieltje in kunt leveren. Gemiddeld worden telefoons na 2,5 jaar alweer vervangen door een andere telefoon. Deze komen dan vaak ergens in een rommella terecht. Erg jammer, want mogelijk kunnen er diverse organisaties dit nog omzetten in geld. Zo zijn er diverse goede doelen waar je jouw telefoon kunt inleveren zoals: 

Cliniclowns zet zich in voor kinderen en mensen met dementie. Bij Cliniclowns ontvangen zij een bedrag per mobiel van Stichting Eeko. Stichting Eeko verzamelt onder andere mobieltjes voor hergebruik. Op de website van Stichting Eeko zie je alle inzamelpunten van Stichting Eeko in Nederland. Zij werken met verschillende goede doelen samen. Je kunt via dat inzamelpunt doneren aan een doel naar wens. Doelen waar Stichting Eeko bijvoorbeeld nog meer mee werkt, naast die van Cliniclowns, zijn: 

 • De Apenheul 
 • Bokito Diergaarde Blijdorp 
 • Daniel Den Hoed 
 • Dierenlot 
 • Dorcas hulp Nederland 
 • Duchenne parent project 
 • Een dier een vriend 
 • Gaiazoo 
 • Geef een knuffel 
 • Hulphond 
 • Jane Goodall Institute Nederland 
 • Kerk in actie 
 • Kinderen Kankervrij (Kika) 
 • Kinderkanker Nederland 
 • Kiwanis district nl 
 • KNGF geleidehonden 
 • Metakids 
 • Nederlands kankerfonds voor dieren 
 • Opkikker 
 • Seeyou 
 • ’t olde managepeerd 
 • Terre des hommes 
 • Tess 
 • Therapiehond Nederland 
mobiel-verkopen
 • Tikkie jij bent hem! 
 • Vrienden van Philadelphia 
 • Wensambulance limburg 
 • Wereld natuur fonds 
 • Wereldwijd voor kinderen 
 • Zeehondencreche 

Mobiel inleveren in de winkel

Vaak kun je een mobiel weer inleveren, bij een fysieke winkel van een verkoper van mobieltjes. Zij hebben ook soms een inzamelbak voor mobieltjes voor een goed doel. Het voordeel is dat zij dan ook je mobiele data goed kunnen verwijderen op je oude smartphone. Dus dan hoef jij je geen zorgen te maken over je privacy die misschien anders ‘op straat’ ligt. Wat je ook kunt doen is de data op je oude mobiel laten wissen door de winkelier en dan de mobiel verkopen of geven aan een ander goed doel. 

Smartphone Laten recyclen bij Wecycle 

Nog een optie is Wecycle. Producenten van elektrische apparaten hebben een producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. Daarom hebben zij een stichting in leven geroepen: Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN). Deze stichting geeft zo invulling aan deze producentenverantwoordelijkheid. 

De inzamelpunten van Wecycle zijn makkelijk te vinden. Je vindt ze namelijk vaak bij supermarkten en diverse andere winkels. Er zitten heel veel kostbare onderdelen in smartphones zoals: de accu, plastic en rubber. Als je de mobiel hier dus inlevert, weet je dat er gewerkt wordt aan hergebruik van onderdelen. 

Overige plekken inzamelen mobieltjes 

Naast dat je vaak mobieltjes kunt inleveren bij supermarkten, zijn er ook op andere plekken inzamelbakken. Denk bijvoorbeeld aan inzamelbakken voor mobieltjes bij dierenartsen, dierenspeciaalzaken en wijkcentra. Hier gaat het vaak om inzamelen van mobieltjes ten gunste van Stichting Aap. Maar, het kan ook zijn dat het een inzameling is ten goede van bijvoorbeeld stichting KNGF geleidehonden. 

Lees ook:  Green interior design inspiration

Oude telefoon inleveren voor geld 

Er is ook niks mee om je mobiel voor geld in te leveren. Wil jij je gebruikte telefoon verkopen? Als je een mobiel inlevert, krijgt ofwel de mobiel of krijgen de onderdelen van de mobiel weer een tweede leven. Als je geld wil voor je mobiel dan kun je natuurlijk je mobiel verkopen via bijvoorbeeld een kanaal als Marktplaats. Maar, op een platform zoals rebuy.nl zal je wellicht betere kopers aantrekken. 

Daarnaast zijn er bedrijven die telefoons opkopen. Bedrijven zoals: 

 • Zonzoo 
 • GSM loket 
 • Greenmobile 
 • Rebuy.nl 
 • Envirophone 
 • Recycle Michael. 

Vaak gaat het om enkele tientjes verschil tussen deze aanbieders. Als je een vrij nieuw model smartphone hebt om te verkopen kan dit best nog wat opleveren. Hele oude modellen zullen je waarschijnlijk niet zoveel opleveren. Je ziet dan ook vaak dat de oudere modellen met bijvoorbeeld een besturingssysteem, dat niet overal meer wordt ondersteund, vaak aan een goed doel worden gegeven. Een verkoper van mobieltjes zal je er waarschijnlijk niet eens een bod voor willen doen. 

author-avatar

About Peter Lijsters

Ik ben Peter Lijsters, iemand die niet alleen heeft gezwommen op competitief niveau maar nu ook anderen inspireert als coach. Maar mijn passie reikt verder dan de waterkant. Ik ben ook een enthousiaste webbouwer en beheerder, gedreven door de combinatie van technologie en creativiteit. Deze twee facetten, sport en webontwikkeling, vormen samen mijn unieke profiel en hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Related Posts